Ik werk met diverse therapeutische methoden gericht op de samenwerking tussen lichaam en geest; denken en voelen. Naast inzicht in wat er niet lekker gaat, ga je ook in je lijf ‘snappen’ wat je anders kunt doen. Mijn werkwijze is geïnspireerd door en gebaseerd op recent wetenschappelijk neuropsychologisch onderzoek van onder andere:

Lichaamsgerichte therapie

In plaats van alleen te praten over wat er in je hoofd gebeurt, richt lichaamsgerichte therapie zich op hoe je lichaam reageert op dingen.Het richt zich op het bewustzijn van lichamelijke sensaties, emoties en fysieke reacties. In plaats van alleen te praten, gebruikt deze therapie oefeningen, ademhaling en aanraking om bewust te worden van je lichaam.

In de therapie onderzoeken we nieuwsgierig om van de signalen die je lichaam je geeft ter begrijpen. Het doel is niet alleen om te praten over problemen, maar ook om manieren te vinden om je beter te voelen en veerkrachtiger te worden in het leven. Hierdoor kan je helen en steviger in je schoenen staan zodat je beter met uitdagingen kunt omgaan.

Polyvagaal Theorie – De Polyvagale Theorie richt zich op de manier waarop ons lichaam en emoties samenwerken en hoe onze lichamelijke reacties onze emotionele staat beïnvloeden. Het onderzoekt hoe ons lichaam reageert op stressvolle situaties en hoe we ons kunnen aanpassen om beter om te gaan met stress.

IFS (Internal Family Systems) – IFS is een benadering van psychotherapie die de menselijke psyche beschouwt als een interne systeem van delen of ‘deelpersonen’, waaronder bewuste en onbewuste delen. Het richt zich op het verbeteren van de interne communicatie en samenwerking tussen deze deelpersonen en het versterken van de relatie tussen de deelpersonen en het bewuste ‘zelf’.

Kind-in-Evenwicht – Brein en Bewegen – Kinderen ontwikkelen door bewegen. En een niet goed bewegend lijf kan sociale en emotionele problemen tot gevolg hebben. Door te werken met beweging en aanraking kan het lijf weer voelen wat het ‘moet’ doen. Deze methode is daarom heel geschikt voorvoor kinderen én volwassenen met onbegrepen psychische of lichamelijke klachten zoals: buikpijn, hoofdpijn, overgewicht, ineens boos of verdrietig worden, wegkruipen, angsten. Maar ook gediagnostiseerde klachten zoals ADD/ADHD, autisme, taalontwikkeling (dyslectie), leerproblemen moeilijk stilzitten; slechte concentratie; friemelen, motorische onhandigheid, etc.