Ik werk met diverse perspectieven en interventies gericht op de samenwerking tussen lichaam en geest; denken en voelen. Naast inzicht in wat er niet lekker gaat, ga je ook in je lijf ‘snappen’ wat je anders kunt doen.

Lichaamsgericht

In plaats van alleen te praten over wat er in je hoofd gebeurt, richt lichaamsgerichte therapie zich op hoe je lichaam reageert op dingen.Het richt zich op het bewustzijn van lichamelijke sensaties, emoties en fysieke reacties. In plaats van alleen te praten, gebruikt deze therapie oefeningen, ademhaling en aanraking om bewust te worden van je lichaam.

We onderzoeken nieuwsgierig om de signalen die je lichaam je geeft te begrijpen. Het doel is niet alleen om te praten over problemen, maar ook om manieren te vinden om je beter te voelen en veerkrachtiger te worden in het leven. Hierdoor kan je zelf kunt helen, steviger in je schoenen staat en beter om kunt gaan met uitdagingen in het leven

Polyvagaal Theorie – De Polyvagale Theorie richt zich op de manier waarop ons lichaam en emoties samenwerken en hoe onze lichamelijke reacties onze emotionele staat be├»nvloeden. Het onderzoekt hoe ons lichaam reageert op stressvolle situaties en hoe we ons kunnen aanpassen om beter om te gaan met stress.

IFS (Internal Family Systems) – IFS is een benadering die de menselijke psyche beschouwt als een interne systeem van delen of ‘deelpersonen’, waaronder bewuste en onbewuste delen. Het richt zich op het verbeteren van de interne communicatie en samenwerking tussen deze deelpersonen en het versterken van de relatie tussen de deelpersonen en het bewuste ‘zelf’.