Direct aan de slag en snel resultaat

Ik werk heel praktisch en resultaatgericht. Na iedere sessie kan je verbeteringen merken. Je zult ervaren dat je daarna ook veel zelf kunt doen.

Je bent ook heel welkom als je een diagnose zoals ADD, ADHD, ASS, HSP hebt of een vermoeden hiervan. Met goede begeleiding kunnen je klachten snel verminderen of zelfs verdwijnen.

Mijn begeleiding kan prima naast andere begeleiding lopen. Zo kan je kijken welke aanpak het beste voor jou werkt.

In veel gevallen is een combinatie van live en online sessies mogelijk.

Ik werk met diverse therapeutische methoden gericht op de samenwerking tussen lichaam en geest; denken en voelen. Naast inzicht in wat er niet lekker gaat, ga je ook in je lijf ‘snappen’ wat je anders kunt doen.

Mijn werkwijze is geïnspireerd door en gebaseerd op recent wetenschappelijk neuropsychologisch onderzoek van onder andere:

Polyvagaal Theorie – De Polyvagale Theorie richt zich op de manier waarop ons lichaam en emoties samenwerken en hoe onze lichamelijke reacties onze emotionele staat beïnvloeden. Het onderzoekt hoe ons lichaam reageert op stressvolle situaties en hoe we ons kunnen aanpassen om beter om te gaan met stress.

IFS (Internal Family Systems) – IFS is een benadering van psychotherapie die de menselijke psyche beschouwt als een interne systeem van delen of ‘deelpersonen’, waaronder bewuste en onbewuste delen. Het richt zich op het verbeteren van de interne communicatie en samenwerking tussen deze deelpersonen en het versterken van de relatie tussen de deelpersonen en het bewuste ‘zelf’.

Kind-in-Evenwicht – Brein en Bewegen – Kinderen ontwikkelen door bewegen. En een niet goed bewegend lijf kan sociale en emotionele problemen tot gevolg hebben. Door te werken met beweging en aanraking kan het lijf weer voelen wat het ‘moet’ doen. Deze methode is daarom heel geschikt voorvoor kinderen én volwassenen met onbegrepen psychische of lichamelijke klachten zoals: buikpijn, hoofdpijn, overgewicht, ineens boos of verdrietig worden, wegkruipen, angsten. Maar ook gediagnostiseerde klachten zoals ADD/ADHD, autisme, taalontwikkeling (dyslectie), leerproblemen moeilijk stilzitten; slechte concentratie; friemelen, motorische onhandigheid, etc.